Grupul sud-coreean Doosan Infracore Co Ltd a anuntat, joi, ca va investi impreuna cu subsidiara sa, 1 miliard de dolari pentru a acoperi datoriile firmelor care au preluat anul trecut producatorul Bobcat, apartinand companiei Ingersoll-Rand.

Cele doua companii in cadrul carora Doosan Infracore Co Ltd detine participatia majoritara, au contractat imprumuturi de 2,9 miliarde dolari pentru a acoperi suma de 4,9 miliarde dolari, necesara pentru preluarea companeiei Bobcat si a diviziilor sale, detinute de Ingersoll.

Aceasta este cea mai mare achizitie facuta de o companie sud-coreeana, pe plan extern.

"Vom folosi banii pentru a acoperi datoria de 800 milioane dolari, iar restul de 200 milioane dolari vor fi investiti", a declarat un purtator de cuvant al grupului Doosan Infracore.

Doosan Infracore va contribui cu 519 milioane dolari, in timp ce divizia Doosan Engine va cheltui 481 milioane dolari in prima jumatate a anului 2009, conform declaratiilor oficiale.

Declaratia a fost facut dupa ce Doosan Group, compania-mama a celor doua structuri, a anuntat ca nu va lua parte la licitatia organizata pentru achizitia firmei Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd, tranzactie estimata la aproximativ 8 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Doosan IMGB, cel mai bun rezultat din ultimii sase ani