Banca germana Commerzbank a intrat pe ultima suta de metri pentru preluarea Dresdner Bank, detinuta actual de Allianz, pe fondul incertitudinilor asupra permisiunii de a lansa o oferta de preluare, acordata bancii China Development Bank de catre guvern.

Un contract cu banca germana, care ar putea fi semnat la sfarsitul acestei saptamani, ar duce la fuziunea dintre cea de-a doua si a treia banca germana. Noua unitate formata ar fi un rival important pentru principala banca a Germaniei, Deutsche Bank.

Preluarea bancii Dresdner ar propulsa Commerzbank pe piata din Germania, valoarea tranzactiei fiind estimata de analisti la aproximativ 9 miliarde euro.

In ciuda statutului sau de asigurator important pe piata germana, Commerzbank nu are expunere suficienta pe piata internationala si are o valoare de piata de numai 13 miliarde euro, mai putin de jumatate din capitalul rivalului sau, Deutsche Bank.

Recent, China Development Bank si-a anuntat intentia de preluare a bancii Dresdner, dar o sursa apropiata bancii a declarat ca exista indoieli asupra unei oferte din partea Beijingului, in contextul in care noile reglementari din Germania blocheaza investitiile straine indezirabile.

La inceputul saptamanii, surse apropiate discutiilor au declarat ca Commerzbank vrea sa ajunga la un consens pana la finalul saptamanii si este pregatita sa ceara consiliului sau de supraveghere sa semneze actele.

Aceasta va perminte, de asemenea, companiei Allianz sa scape de parteneriatul cu Dresdner, o afacere incheiata acum sapte ani ce a unit investitorii bancari si asiguratorii dar care a nemultumit investitorii, din cauza pierderilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si