"As spune ca am ajuns aproape la jumatatea crizei, deci vom mai intampina un an de instabilitate", a declarat, pentru publicatia Milano Finanza, vicepresedintele UniCredit Sergio Ermotti, care detine si pozitia de director de investitii al bancii, potrivit NewsIn.

UniCredit se axeaza pe o extindere in Est si nu intentioneaza sa faca achizitii in Occident, care a avut cel mai mult de suferit de pe urma crizei financiare. "Pentru noi, prioritare sunt statele la est de Italia, pana in Rusia", a anuntat Ermotti. "Ne vom orienta si catre India, China si Orientul Mijlociu in cazul in care apar anumite oportunitati", a adaugat acesta.

Peste jumatate din veniturile UniCredit, care detine banca germana HVB, provin de la subsidiarele bancii din strainatate, in special din Europa Centrala si de Est, unde UniCredit este cea mai mare banca.

Ermotti a adaugat ca ar fi "o mare oportunitate" ca UniCredit sa preia datoriile structurale ale operatorilor care nu isi mai permit sa mentina in actele contabile expuneri cu o volatilitate atat de mare.