"Apropierea de sfarsitul crizei se va petrece in urmatoarele 6-12 luni, dar e putin probabil ca dupa aceasta perioada sa urmeze o revenire economica rapida", a declarat vice-presedintele grupului financiar japonez Mizuho Financial Group, Takashi Tsukamoto.

Tsukamoto a mai spus ca spera ca Mizuho Financial Group, a doua banca a Japoniei, sa fi trecut peste cea mai mare parte din pierderile provocate de criza creditelor ipotecare. Banca a raportat pierderi de 645 miliarde yeni (5,9 miliarde dolari) in anul fiscal incheiat la 31 martie si pierderi aditionale de 27 miliarde yeni in intervalul aprilie-iunie.

Mediul economic actual ingreuneaza obiectivele economice stabilite de compania Mizuho, care vizeaza o crestere cu 80% a profitului net in anului fiscal actual, a adaugat Tsukamoto.

Mizuho analizeaza posibilitatea achizitiei unei banci occidentale daca se va ivi o oportunitate, insa prioritatea in acest an consta in rascumpararea de actini in valoare de 400 miliarde yeni, pentru a creste valoarea de piata a bancii.