Banca americana de investitii Lehman Brothers ar putea vinde o parte din actiunile sale catre Korea Development Bank pentru sase miliarde de dolari, in incercarea de a acoperi pierderile provocate de criza creditelor, arata Sunday Telegraph.
Astfelt, Korea Development Bank (KDB), controlata de stat, ar putea achizitiona pana la 25% din actiunile Lehman Brothers, informeaza Sunday Telegraph, citat de NewsIn.

Banca americana de investitii trebuie sa stranga cat mai mult capital pentru a-si acoperi expunerea avuta pe piata creditelor si un analist al Morgan Stanley a estimat ca Lehman Brothers ar putea afisa aprecieri de active in valoare de 3,5 miliarde dolari, in al treilea trimestru.

Recentele probleme financiare cu care s-au confruntat bancile occidentale reprezinta pentru bancile coreene, precum KDB, oportunitati de achizitii care sprijina planurile acestora de a deveni jucatori de talie mondiala.

Sunday Telegraph a aratat ca, in eventualitatea unui esec al negocierilor cu banca coreeana, un acord ar putea fi semnat cu Citic Securities sau fonduri suverane din Orientul Mijlociu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri