Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, cunoscut sustinator al opozitiei, a fost citat de autoritati pentru a depune marturie in cazul anchetarii" unor evenimente desfasurate la Donetk", a anuntat ieri ministrul ucrainean de Interne, relateaza Mediafax. "Rinat Ahmetov a fost chemat sa depuna marturie in cazul unor evenimente petrecute la Donetk", a precizat politia ucraineana, fara sa ofere detalii, mentionand doar ca omul de afaceri va fi audiat la inceputul saptamanii viitoare.
Cu o avere estimata la 2,4 miliarde de dolari, reaminteste Reuters, Ahmetov are afaceri in siderurgie, industria constructoare de masini, telecomunicatii si banci. De asemenea, el este proprietarul clubului de fotbal Sahtior Donetk. De asemenea, Ianukovici, unul dintre apropiatii lui Ahmetov, a detinut functia de guvernator al regiunii Donetk inainte de a prelua, in 2003, conducerea Guvernului. Chemat de mai multe ori sa ofere explicatii privind utilizarea necorespunzatoare a fondurilor statului si favorizarea regiunii de est a tarii, fostul premier a afirmat ca, in realitate, ancheta este efectuata din ratiuni politice, inainte de alegerile parlamentare care vor avea loc in luna martie a anului viitor. Analisti ucraineni considera ca reducerea influentei oligarhilor este unul dintre cele mai dificile obiective pe care si le-a stabilit presedintele Iuscenko
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri