Moneda unica a atins cel mai scazut nivel al ultimelor sapte luni in fata dolarului, iar lira sterlina s-a depreciat pana la cea mai mica valoare atinsa in ultimii doi ani si jumatate, in contextul in care jucatorii de pe piata si-au reorientat investitiile inainte ca Banca Centrala Europeana si banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, sa anunte deciziile de politica monetara, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele dolarului, ce masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a crescut cu 0,6%, la 78,484 puncte si a atins cel mai mare nivel al ultimelor 11 luni, de 78,546 puncte.

Moneda europeana s-a depreciat cu 0,6% in fata dolarului, la 1,4434 dolari. Lira sterlina s-a depreciat, de asemenea, cu 0,6%, la 1,7715 dolari.

Citeste si:

Euro s-a depreciat in fata yenului cu 0,3%, la 157,33 yeni, usor peste 157 yeni, cel mai mic nivel al ultimelor cinci luni in fata monedei japoneze, inregistrat marti.

Dolarul s-a apreciat, marti, pe fondul ieftinirii titeiului pana la 105,46 dolari baril, inregistrand cea mai brusca scadere din aprilie. Ieftinirea aurului si a marfurilor a sprijinit evolutia pozitiva a monedei americane in ultimele saptamani.