Moneda americana s-a apreciat, miercuri, pana la cel mai inalt nivel din ultimele 11 luni, in fata unui cos de valute, in contextul in care investitorii si-au pierdut interesul pentru euro si dolarul australian din cauza ingrijorarilor legate de perspectiva economica sumbraEvolutia dolarului a fost influentata, de asemenea, de ieftinirea petrolului sub 110 dolari/baril, dupa ce uraganul Gustav nu a produs pagube majore instalatiile petroliere din Golful Mexic.
Moneda unica a atins cel mai scazut nivel al ultimelor sapte luni in fata dolarului, iar lira sterlina s-a depreciat pana la cea mai mica valoare atinsa in ultimii doi ani si jumatate, in contextul in care jucatorii de pe piata si-au reorientat investitiile inainte ca Banca Centrala Europeana si banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, sa anunte deciziile de politica monetara, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele dolarului, ce masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a crescut cu 0,6%, la 78,484 puncte si a atins cel mai mare nivel al ultimelor 11 luni, de 78,546 puncte.

Moneda europeana s-a depreciat cu 0,6% in fata dolarului, la 1,4434 dolari. Lira sterlina s-a depreciat, de asemenea, cu 0,6%, la 1,7715 dolari.

Euro s-a depreciat in fata yenului cu 0,3%, la 157,33 yeni, usor peste 157 yeni, cel mai mic nivel al ultimelor cinci luni in fata monedei japoneze, inregistrat marti.

Dolarul s-a apreciat, marti, pe fondul ieftinirii titeiului pana la 105,46 dolari baril, inregistrand cea mai brusca scadere din aprilie. Ieftinirea aurului si a marfurilor a sprijinit evolutia pozitiva a monedei americane in ultimele saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri