Miliardarul britanic Richard Branson, proprietarul companiei Virgin Atlantic Airways, are deja o participatie de aproximativ 14% in cadrul consortiului care detine NATS, sistemul de control al traficului aerian din Marea Britanie.

Branson considera ca un consortiu ar putea achizitiona aeroportul acum, dupa ce consiliul britanic al competitiei si-a anuntat intentia de a obliga compania BAA Ltd. sa vanda 3 din cele 7 aeroporturi pe care le detine.

"De ce nu am avea operatori aerieni controland aeroporturi? Pasagerii ar fi mult mai avantajati decat in prezent", a declarat purtatorul de cuvant al Virgin Atlantic, Paul Charles.

Citeste si:

Se estimeaza ca Dubai International Capital, firma partenera a operatorului Virgin Atlantic, a facut o oferta de preluare pentru aeroportul Gatwick, de aproximativ 3 miliarde lire sterline.

Consiuliul concurentei din Marea Britanie va publica rezultatele anchetei privind separarea BAA Ltd., pana in aprilie 2009. Grupo Ferrovial of Spain, grupul ce detine BAA, este putin probabil sa accepte oferte oficiale de preluare a aeroportului, pana la finalizarea anchetei.