Coca-Cola vrea sa cumpere grupul chinez China Huiyuan Juice pentru 2,4 miliarde dolari, aceasta urmand sa fie cea mai mare achizitie a sa in China.

Compania americana a anuntat ca "intentioneaza sa faca o oferta in numerar pentru preluarea China Huiyuan Juice, listata pe bursa de la Hong Kong, care produse si distribuie in China sucurile Huiyuan". Coca-Cola va oferi un pret de 1,60 dolari/actiune.

Grupul Danone s-a angajat sa cedeze participatia de 22,98% pe care o detine in cadrul companiei chineze prin intermediul filialei Atlantic Industries, din iulie 2006. Grupul alimentar francez ar marca un beneficiu de circa 100 milioane dolari din aceasta operatiune. Fondul american de investitii Warburg Pincus detine de asemenea 6,8% din capital.

Coca-Cola a anuntat ca, daca va fi aprobata de autoritatile de reglementare, cumpararea Huiyuan va deveni principala achizitie din China si a doua la nivel mondial.

"Huiyuan este o marca stabila in China, unde are succes si va fi complementara cu activitatile Coca-Cola", a declarat directorul general Coca-Cola, Muhtar Kent.

"Achizitia va fi o ocazie unica de a ne consilida activitatile in China, unde segmentul sucurilor de fructe a inregistrat o dezvoltare rapida", a adaugat Kent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri