EuroIns Insurance Group controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans).

Grupul bulgar a preluat pachetul de 10% din capital, reprezentand 41.948 de actiuni, prin Bursa de Valori din Belgrad, se arata in comunicat.

Achizitionarea unui pachetului minoritar din capitalul social al Takovo Osiguranje reprezinta primul pas in extinderea EuroHold in Serbia.

EuroHold vrea sa infiinteze si o companie de leasing in Serbia, care sa ofere pachete de produse de leasing si asigurare catre clientii asiguratorului Takovo, se mai spune in comunicat.

Pe piata sarba de asigurari isi desfasoara activitatea 18 societati, din care jumatate incheie doar polite de asigurari de viata.

Societatile de asigurare din Serbia au afisat prime brute subscrise de 565 milioane euro in 2007, din care afacerile cu asigurari generale au insumat 89%, respectiv 503 milioane euro.

Citeste si:

Takovo este a sasea companie de pe piata din Serbia dupa cota de piata pe segmentul de asigurari generale. Asiguratorul sarb detine 9,3% din piata asigurarilor auto obligatorii (RCA), cu peste 250.000 de polite de asigurari subscrise anul trecut.

Compania se asteapta sa incaseze, in acest an, prime de asigurare de 26 milioane euro, cu 50% mai mult decat in 2007.

Takovo este o companie de asigurari generale, listata la Bursa de Valori din Belgrad, cu o valoare de piata de 38 milioane euro.

Dupa cumpararea pachetului, EIG va avea un reprezentant in consiliul de administratie al companiei de asigurari.

EuroHold detine cea mai mare companie de leasing din Bulgaria si mai are afaceri in Romania si Macedonia.