O companie irlandeza de asigurari promite tinerilor soferi reduceri de pana la 40%, daca se angajeaza sa nu conduca in serile de vineri si sambata, perioade in care se inregistreaza cele mai multe accidente rutiere in care sunt implicati tineri, conform paginii de internet independent.ie.
Masura a fost luata dupa ce un raport al supraveghetoruluic pietei financiare din Irlanda arata ca asiguratorii obtin profituri uriase in urma contractelor incheiate cu soferii tineri. Astfel, firmele de asigurari castiga, in medie, la 1.172 euro din contractele cu unii soferi tineri, comparativ cu un profit mediu de 290 euro generat de contractele semnate cu restul conducatorilor auto, potrivit NewsIn.

Firma irlandeza de asigurari XS Direct anunta reduceri de aproximativ 1.000 euro pentru o polita de asigurare incheiata cu un tanar conducator auto, daca acesta accepta restrictia impusa pentru sfarsitul de saptamana.
in 2006, soferii sub 25 de ani au reprezentat peste o treime (37%) din persoanele decedate si 25% dintre raniti in urma accidentelor de masina.

Noua polita de asigurare, numita Pumpkin (dovleac), presupune montarea pe masina a unui dispozitiv de monitorizare, care alerteaza compania in cazul in care masina este condusa in timpul noptilor de vineri sau sambata. Daca tinerii soferi incalca termenii contractului, acestia vor fi taxati cu 50 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri