Astfel, Poleman devine primul CEO cooptat din afara grupului anglo-olandez, transmite Reuters.

Polman va avea drepturi depline in cadrul comaniei incepand cu luna ianuarie a anului viitor, dupa ce va lucra o perioada alaturi de fostul director, Patrick Cescau.

Gigantul alimentar si de bunuri de consum Unilever Plc/NV a majorat preturile cu 7,4% in al doilea trimestru, ceea ce a dus la scaderea vanzarilor pe pietele cheie din Europa si Statele Unite, si si-a reorientat atentia catre piete emergente in crestere rapida.

Citeste si:

Consumatorii sensibili la preturi isi reorienteaza preferintele inspre produsele mai ieftine, renuntand la marcile principale ale Unilever, dupa ce al treilea grup mondial de bunuri de consum a saltat preturile pentru a compensa scumpirea semnificativa a marfurilor, spun analistii.

Producatorul sapunurilor Dove si supelor Knorr se confrunta cu primele semne de rezistenta la scumpiri a pietelor din Statele Unite si Europa. Actiunile Unilever s-au depreciat joia trecuta cu 8,1%, dupa anuntarea rezultatelor pe al doilea trimestru, pentru ca vineri sa piarda inca 2,1%.

Vanzarile Unilever au scazut in al doilea trimestru cu 2,9% in Europa si cu 1,7% in Statele Unite, iar analistii spun ca unele produseau revenit la preturile de inainte de scumpire, din cauza rezistentei consumatorilor si substitutiei cu alte produse.