Unilever isi ia director general cu experienta la Nestle si P&G

Unilever l-a numit director executiv pe Paul Polman, fost manager in cadrul principalilor rivali din domeniul produselor alimentare, Nestle si Procter & Gamble.

Astfel, Poleman devine primul CEO cooptat din afara grupului anglo-olandez, transmite Reuters.

Polman va avea drepturi depline in cadrul comaniei incepand cu luna ianuarie a anului viitor, dupa ce va lucra o perioada alaturi de fostul director, Patrick Cescau.

Gigantul alimentar si de bunuri de consum Unilever Plc/NV a majorat preturile cu 7,4% in al doilea trimestru, ceea ce a dus la scaderea vanzarilor pe pietele cheie din Europa si Statele Unite, si si-a reorientat atentia catre piete emergente in crestere rapida.

Consumatorii sensibili la preturi isi reorienteaza preferintele inspre produsele mai ieftine, renuntand la marcile principale ale Unilever, dupa ce al treilea grup mondial de bunuri de consum a saltat preturile pentru a compensa scumpirea semnificativa a marfurilor, spun analistii.

Producatorul sapunurilor Dove si supelor Knorr se confrunta cu primele semne de rezistenta la scumpiri a pietelor din Statele Unite si Europa. Actiunile Unilever s-au depreciat joia trecuta cu 8,1%, dupa anuntarea rezultatelor pe al doilea trimestru, pentru ca vineri sa piarda inca 2,1%.

Vanzarile Unilever au scazut in al doilea trimestru cu 2,9% in Europa si cu 1,7% in Statele Unite, iar analistii spun ca unele produseau revenit la preturile de inainte de scumpire, din cauza rezistentei consumatorilor si substitutiei cu alte produse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri