Contactati de AFP, reprezentantii companiei franco-olandeze au refuzat sa confirme sau sa infirme informatiile, si s-au multumit sa repete ca parteneriatul cu Alitalia "poate merge pana la o participatie minoritara. Restul reprezinta numai speculatii".

Potrivit cotidianului La Tribune, care nu citeaza surse, conducerea Intesa SanPaolo, banca ce se ocupa cu planul de redresare a Alitalia, a propus "in secret" pe 27 august grupului francez sa cumpere o paricipatie minoritara de de 10-20% din capital, ce "va oferi Air France-KLM posibilitatea de a deveni actionar majoritar in urmatorii cinci ani, in 2013".

Planul pus la punct de Intesa SanPaolo pentru Alitalia trebuie sa permita relansarea unei noi companii, fara datoriile ce afectau vechea companie, aflata in impas financiar.

Air France-KLM, care detine in prezent 2% din Alitalia, a anuntat pe 28 august ca "este gata sa achizitioneze o participatie minoritara in cadrul noii societati, alaturi de investitorii reuniti de Intesa SanPaolo", fara a preciza nivelul la care va ajunge participatia, informeaza NewsIn.