EDF a facut o oferta de preluare a British Energy, de 12 miliarde lire sterline (21,1 miliarde dolari), in numerar, respinsa de actionarii companiei britanice, pe 1 august.

Surse avizate au declarat, insa, pentru Reuters ca discutiile intre reprezentantii EDF si cei ai British Energy continua si s-ar putea chiar apropia de un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, compania M&G, care detine un pachet de 7% din actiunile British Energy, a aratat, pentru Reuters, ca reprezentantii sai considera ca oferta EDF subevalueaza British Energy si ca acestia au discutat cu reprezentantii Centrica despre o tranzactie concurenta. Centrica detine si compania British Gas.

"Am prefera sa avem ocazia sa avem o propunere concurenta din partea Centrica", a declarat o purtatoare de cuvant a M&G si a adaugat ca discutiile de saptamana aceasta cu reprezentantii firmei britanice de utilitati au fost "constructive".

Citeste si:

O sursa avizata a declarat ca reprezentantii Centrica, firma ce facuse o oferta integrala de preluare a British Energy, respinsa la inceputul anului, sunt inca interesati de o fuziune cu acesta companie.

Cotatia actiunilor British Energy a urcat pentru scurt timp dupa publicarea stirii despre discutiile dintre reprezentantii M&G si cei ai Centrica, iar apoi au coborat cu 0,5%, pana la cotatia de 734 pence.

M&G este unul dintre cei doi actionari principali care au respins oferta EDF de 765 pence/actiune. Celalalt este Invesco, actionar ce sustine, de asemenea, o fuziune cu Centrica.