Compania indiana a ales initial Ungaria pentru investitie, statul ungar promitand subventii de cel putin 1 miliarde de forinti (peste 4 milioane euro). Noua fabrica, programata sa intre in functiune in iunie 2009, urma sa aiba o capacitate de 7 milioane de anvelope pe an si ar fi creat 900 de locuri de munca.

Insa Apollo Tyres a decis saptamana trecuta sa nu mai faca fabrica la Gyongyos, oras in nordul Ungariei, si a inceput sa caute alt amplasament, in Ungaria sau in alta parte, potrivit Portfolio.hu.

Motivul principal al schimbarii de atitudine este perceptia indienilor ca nu sunt doriti in Gyongyos, dupa ce a fost anuntat un referendum local care sa arate daca populatia vrea sau nu aceasta investitie, informeaza NewsIn.

Citeste si:

Totusi, in ciuda acestor factori subiectivi, fabrica ar putea inca fi realizata in orasul maghiar ales initial, un misterios "important oficial" anuntand ca Gyongyos nu a iesit din carti pentru investitia indiana, arata Portfolio.

Vineri, un purtator de cuvant al agentiei slovace pentru investitii a declarat portalului de stiri ungar index.hu ca Slovacia ar putea atrage investitia indiana.

"As vrea si eu sa stiu", a fost raspunsul unui oficial de la agentia ungara pentru investitii, intrebat despre ce ar putea oferi Slovacia si ce alt oras ar putea fi ales pentru investitia indienilor de la Apollo, mai arata Portfolio.