Altria va plati actionarilor UST 69,50 dolari/actiune si va aloca de asemenea aproximativ 1,3 miliarde dolari pentru achizitionarea celui mai mare producator de tabac de pe piata din Statele Unite, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Suma reprezinta o prima de 29% din pretul de inchidere de joi, al actiunilor UST, cu o zi inaintea publicarii de catre cotidianul New York Times a unei stiri ce atesta posibilitatea semnarii unui contract de catre ambele parti.

UST, care detine de asemenea Ste. Michelle Wine Estates, unul dintre primii zece producatori de vinuri din Statele Unite, a fost privita timp indelungat drept o posibila tinta de achizitionare din partea companiei Altria.

UST controleaza aproximativ 58% din piata americana de tutun in ultimele 26 de saptamani incheiate pe 14 iunie, potrivit unui raport asupra castigurilor publicat intr-un comunicat al companiei.

Citeste si:

Dar divizia sa de baza a fost afectat de catre scaderea pretului benzinei si de o economie americana slaba.

Pentru a finanta tranzactia, Altria a redus suma destinata rascumpararii actiunilor la 4 miliarde dolari, in urmatorii trei ani, fata de nivelul actual de 7,5 miliarde dolari, alocati pentru doi ani.

Altria a primit finantare de 7 miliarde dolari din partea companiilor Goldman Sachs & Co si J.P. Morgan, pentru incheierea afacerii.