GlobalCell este un operator de retele virtuale de telefonie mobila ce va folosi reteaua nationala Orange pentru a-si oferi serviciile. Cu asistenta pentru clienti disponibila in mai multe limbi, precum poloneza, rusa, lituaniana, slovaca si engleza, GlobalCell spera sa castige clienti din randul persoanelor ce au imigrat recent din estul Europei.

De asemenea, doreste ca in urmatoarele luni sa adauge in oferta asistenta in limbile: bulgara, romana, letoniana si ceha.

Retelele de telefonie mobila cauta sa colaboreze cu retelele virtuale pentru a utiliza capacitatea excedentara si pentru a tinti anumite sectoare ale pietei telecomunicatiilor pentru care propria marca nu ar fi potrivita. Tesco Mobile, de exemplu, foloseste reteaua O2, in timp ce Asda Mobile si BT Mobile utilizeaza Vodafone.

Citeste si:

Piata de telefonie mobila este evaluata la 1 miliard de lire anual si se estimeaza ca se va dubla in urmatorii patru ani.

Piata este dominata de cea dintai retea virtuala din Marea Britanie, Virgin Mobile, ce utilizeaza reteaua T-Mobile si care a fost fondata de o echipa din care facea parte si Tom Alexander, care a preluat conducerea Orange la sfarsitul anului trecut. De cand s-a alaturat companiei, detinuta de France Telekom, acesta a facut o prioritate din utilizarea retelelor virtuale pentru atragerea unor noi clienti.