Santierele navale din Coreea de Sud au primit 50% din totalul mondial de comenzi

Santierele navale din Coreea de Sud au avut in primul semestru din 2008 comenzi ce reprezinta 50,6% din totalul la nivel mondial, in conditiile in care in tara sunt sapte din cele mai mari zece santiere navale din lume, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Santierele navale sud-coreene au preluat jumatate din comenzile mondiale in primele sase luni din 2008, ceea ce consolideaza pozitia dominanta a santierelor din tara, potrivit datelor publicate marti de ministerul sud-coreean al economiei.

Potrivit acestor date, volumul global al comenzilor a scazut comparativ cu 2007, dar ponderea pe care comenzile executate la santierele sud-coreene o au in totalul comenzilor a crescut.

In 2007, Coreea de Sud a executat 38,9% din totalul comenzilor de nave, de pe pietele internationale, iar China, principalul sau concurent, 37,3%. In primul semestru din 2008, ponderea comenzilor executate in China a scazut la 34,3% din totalul celor mondiale, potrivit aceleiasi surse.

Coreea de Sud, primul constructor de vapoare din lume, unde sunt amplasate sapte din zece cele mai mari santiere navale din lume, a avut comenzi record incepand cu 2007, pe fondul unei cereri solide de petroliere si de echipamente de prospectiune in mare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri