Banca a inregistrat o pierdere de 5,92 dolari/actiune, depasind estimarea specialistilor care anticipau pierderi de 2,59 dolari/actiune, conform comunicatului de presa oferit de catre compania americana.

Cele doua trimestre consecutive in care Lehman Brothers a raportat pierderi masive au fost cauzate de deprecierea semnificativa a activelor bancii, care s-au redus cu 7,8 miliarde dolari.

Jucatorii de pe piata financiara se asteptau ca o data cu publicarea rezultatelor financiare, prevazuta initial pe 18 septembrie, reprezentantii bancii sa anunte o noua asociere cu un partener financiar solid.

Citeste si:

Compania nu a anuntat insa nimic in aceasta privinta, declarand ca "analizeaza toate strategiile alternative care ar putea maximiza valoarea actiunilor". Banca sud-coreeana KDB, denumita, considerat de catre investitorii de pe piata cel mai credibil partener, a confirmat, miercuri, ca negocierile purtate cu banca americana nu au avut nicio finalitate.

Piata financiara a reactionat negativ la lipsa de informatii concrete, iar titlurile bancii s-au depreciat cu 6,29%, la 7,3 dolari/actiune, in predeschiderea sedintei de tranzactionare.