Bank Leumi Romania, subsidiara a grupului financiar israelian Leumi, a anuntat deschiderea unei sucursale in capitala Bulgariei, care va urmari in special atragerea unor clienti comerciali si de pe segmentul companiilor mari.
"Prin intermediul sucursalei din Bulgaria, Bank Leumi Romania va urmari in special atragerea urmatoarelor tipuri de clienti: comercial si corporate (inclusiv Real Estate si Project Finance)", transmite compania.

Banca anuntase, de altfel, in 24 iulie ca si-a propus sa mai deschida inca patru agentii in acest an, din care una in capitala Bulgariei.

Structura din Bulgaria va avea statut de sucursala a bancii din Romania, in conformitate cu legislatia europeana, potrivit NewsIn.

"In concordanta cu strategia bancii si analizand potentialul de crestere si dezvoltare economica al tarii vecine, Bank Leumi Romania, impreuna cu actionarul majoritar al bancii, Bank Leumi le-Israel, au decis extinderea in Bulgaria, pe baza pasaportului european, a acordului Bancii Nationale a Romaniei si avizul Bancii Nationale a Bulgariei", mai spun reprezentantii companiei.

Bank Leumi Romania a trecut pe profit in primul semestru al acestui an, afisand un castig net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro), pe fondul cresterii activelor bancii cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei (301,6 milioane euro).

Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri