Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackerman, a declarat ca ar cumpara o parte a actiunilor Postbank daca pretul ar fi convenabil.

Ackerman a catalogat Postbank - ce are aproape 15 milioane de clienti si o valoare de piata peste 10 miliarde dolari - drept un partener potrivit pentru cel mai mare creditor german.

Surse apropiate situatiei au declarat ca tranzactia a fost in mare parte aprobata, pentru ca mai apoi Deutsche sa confirme ca se afla in discutii avansate cu Deutsche Post, cea care detine Postbank.

Postbank a programat vineri o sedinta a consiliului sau de supraveghere pentru a decide in privinta vinderii a unei parti din detinerea de 50% plus o actiune.

Citeste si:

Daca Deutsche Bank va mentine actiunile detinute sub 30%, nu ar fi nevoit sa liciteze pentru restul actiunilor Postbank, dar ar fi principalul candidat pentru castigarea mai tarziu a controlului asupra grupului.

Cotidianul Bonner-Generalanzeiger a publicat ca DeutscheBank vrea sa cumpere usor sub 30% din actiunile Postbank, rezervandu-si dreptul de a refuza sa cumpere restul actiunilor detinute de Postbank.

Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank de la Allianz, in cadrul unei tranzactii de 9,8 miliarde euro, ce va schimba structura sistemului bancar german si va cauza 9.000 de disponibilizari.