"In toate declaratiile publice facute din august 2007, am afirmat ca piata financiara se va confrunta cu o criza indelungata", a declarat Steinbrueck.

Acesta se afla la o intalnire a ministrilor de finante si presedintilor bancilor centrale din Uniunea Europeana, de la Nisa, Franta, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Ne confruntam cu o multitidine de riscuri de incetinire economica", a spus acesta. "Sunt de acord cu Bundesbank - banca centrala a Germaniei - si cu mai multe institutii de cercetare economica si am ajuns la concluzia ca nu ne confruntam cu o recesiune", a adaugat Steinbrueck.

Citeste si:

Saptamana trecuta, ministrul adjunct al economiei, Walther Otremba, a declarat ca economia Germaniei se va contracta, cel mai probabil, in al treilea trimestru - insinuand intrarea acesteia in prima recesiune din ultimii cinci ani.
Steinbrueck a subliniat ca piata germana a muncii se dezvolta, inca, intr-un sens pozitiv.

Acesta a spus, de asemenea, ca economia germana este mai puternica decat cea a vecinilor sai europeni, in contextul in care bancile nationale fac fata crizei financiare mondiale mai bine decat cele americane sau britanice.