Temerile ca expunerea mare a American International Group Inc (AIG) la piata ipotecara va provoca o noua serie de pierderi au nelinistit investitorii atat de mult incat asiguratorul a pierdut pozitia de lider mondial pe acest sector, pe fondul scaderii valorii de piata.
Actiunile AIG au scazut cu peste 70% in ultimul an. Incluzand deprecierea majora din aceasta saptamana, valoarea AIG a scazut la circa 47 miliarde dolari de la aproape 175 milioane dolari in urma cu un an, fiind depasita de companii precul AXA SA, cu o valoare de piata de aproximativ 65 miliarde dolari, potrivit datelor Reuters, citate de NewsIn.
AIG a inceput aceasta saptamana cu o valoare de piata de 60 miliarde dolari.

Compania, care vinde asigurari catre 74 milioane clienti si desfasoara operatiuni in peste 130 de tari si regiuni, a fost grav afectata in ultimele trei trimestre de deprecieri ale activelor de peste 25 miliarde dolari din criza ipotecara.

Temerile investitorilor au reamintit in aceasta saptamana ca pierderile din ipoteci afecteaza inca companiilede pe Wall Street, Lehman Brothers afisind o pierdere record de 4 miliarde dolari, generata in principal de deprecieri ale activelor de 5,6 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri