Detaliile operatiunii sunt departe de a fi fost stabilite, dar obiectivul este ajungerea la un acord pana duminica seara, inainte de deschiderea pietei asiatice, potrivit cotidianelor Washington Post si Wall Street Journal, citate de NewsIn.

Chestionat de AFP, purtatorul de cuvant al Trezoreriei nu a vrut sa comenteze informatiile, spunand doar ca ministerul "supravegheaza atent pietele si are contacte regulate cu actorii de pe piata".

Actiunile Lehman Brothers s-au ieftinit joi cu 41,79%, la 4,22 dolari, pentru ca nu a reusit sa convinga jucatorii de pe piata ca poate supravietui singura.

Citeste si:

Lehman Brothers are o valoare de 3 miliarde de dolari la bursa, iar jucatorii se indoiesc de capacitatea bancii de a-si derula normal activitatile pe o piata unde increderea joaca un rol crucial.

Titlurile Lehman Brothers s-au ieftinit cu 74% de la inceputul saptamanii, in pofida prezentarii, miercuri, a unui plan de restructurare ce prevede transferul unei parti a activelor din sectorul imobiliar catre o societate independenta si vanzarea unui pachet majoritar de actiuni la divizia sa de gestiune a activelor.