"Cel mai curand, guvernul va incepe sa lucreze la elaborarea unui program si a unei strategii (privind adoptarea euro)", a precizat Rostowski, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Miercuri, premierul polonez Donald Tusk declarase ca guvernul vrea sa adopte euro in 2011, facand declaratia cea mai ferma de pana in prezent cu privire la momentul in care fosta economie comunista, acum membra a Uniunii Europene (UE), vrea sa inlocuiasca zlotul cu euro.

Laolalta cu semnele de intrebare legate de modul in care Polonia va face fata nesigurantei referitoarea la starea economiei mondiale si a celei a zonei euro si de indeplinirea criteriilor necesare adoptarii euro, exista si dubii daca incertitudinea politica din Polonia va permite o astfel dee miscare.

Citeste si:

Un bancher central polonez, Dariusz Filar, declarase mai devreme ca va fi nevoie de o inasprire a politicii monetare daca guvernul vrea sa adopte euro in 2011, in conditiile in care inflatia s-a accentuat pana la un nivel maxim al ultimilor sapte ani, ajungand la un nivel care depaseste de doua ori tinta de 2,5% a bancii centrale a Poloniei.

"Intrarea in zona euro in 2011 impune adoptarea unei politici monetare mai restrictive", a spus Filar, citat de Reuters.