Criza ruso-georgiana nu a avut niciun efect asupra investitiilor straine in Rusia, a asigurat premierul Vladimir Putin, intr-un interviu publicat vineri de Le Figaro, relateaza AFP.
Putin a spus ca, din contra, un flux prea mare de investitii ar putea avea efecte negative asupra economiei ruse.

"Anul 2007 a fost pozitiv, cu intrarea a 81 miliarde de dolari. Anul acesta ne vom situa in jurul sumei de 45 miliarde de dolari", a spus Putin.

"De fapt, nu avem nevoie de mai mult, penmtru ca ne-ar creste prea mult lichiditatile, iar inflatia ar fi alimentata. In opinia mea, nu exista niciun efect al crizei din Caucaz asupra investitiilor straine din Rusia", a subliniat el, dupa cum arata NewsIn.

Presedintele Dmitri Medvedev a declarat vineri ca economia Rusiei ramane atractiva, in pofida unei scaderi a indicilor la Bursa de la Moscova de 40% de la inceputul anului si 26% de la declansarea conflictului cu Georgia.

Putin a reafirmat ca Rusia isi va indeplini obligatiile ce decurg din acordurile incheiate cu UE.

"Consideram aceste acorduri ca fiind foarte importante. Apreciez marele rol de pacificator al presedintelui francez Sarkozy in calitate de presedinte al UE. Vom respecta aceste acorduri, dar trebuie ca si partenerii europeni sa le respecte", a subliniat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri