Ungaria ceruse de la BEI un credit de 300 milioane euro pentru a finanta constructia autostrazii, al carei cost total este estimat la 600 milioane euro. Acordul de imprumut pentru cele 200 milioane euro a fost semnat in 1 august, potrivit portfolio.hu, citat de NewsIn.

Proiectul autostrazii M6 este unul de tip parteneriat public-privat, este parte a Retelei Trans-Europene (TEN) si este menit sa lege, printr-uun coridor trans-frontalier de mare capacitate, Ungaria de Croatia, viitor membru al UE, precum si de Bosnia si Hertegovina si litoralul Marii Adriatice.

Autostrada M6 este importanta nu doar pentru Ungaria, ci si pentru intreaga regiune, iar rolul sau va fi si mai mare atunci cand Uniunea Europeana se va extinde in zona Balcanilor, a comentat Marta Gajecka, vicepresedinte al BEI in Polonia.

Citeste si:

Începand din 1990, BEI a acordat Ungariei credite de circa 9 miliarde euro.

Ungaria mai are o autostrada inspre Croatia si Slovenia - M7 -, pe langa lacul Balaton. Cu noua autostrada, Ungaria va dispune de legaturi rutiere de mare capacitate spre toti vecinii sai: M1 spre Austria si Slovacia, M3 spre Ucraina, M5 spre Serbia si Romania, M6 si M7 spre tarile din vestul Balcanilor, la care se adauga inelul de centura M0 din jurul Budapestei.