"Sunt purtate negocieri exclusive", a spus o sursa avizata, iar compania SAS este interesata de semnarea unui eventual parteneriat cu operatorul aerian german pana in luna mai, in 2009. Cu toate acestea, incheierea unui acord intre cele doua firme ramane inca incerta, apreciaza sursele.

Purtatorul de cuvant al companiei Lufthansa a refuzat sa ofere declaratii pe acest subiect, in timp ce firma SAS nu a putut fi contactata.

Alaturi de Air France KLM si British Airways, compania germana Lufthansa este considerata una dintre cele mai solide din sectorul transportului aerian, care este afectat, in ultima perioada, de scumpirea carburantilor si temperarea cresterii economice mondiale, potrivit NewsIn.

Citeste si:

Compania germana Lufthansa, al doilea operator aerian din Europa, evalueaza un numar mai mare de posibile parteneriate, care ar putea fi semnate cu firma italiana Alitalia, compania poloneza LOT sau cu Austrian Airlines. De asemenea, conducerea companiei intentioneaza sa achizitioneze 45% din titlurile firmei de transport aerian Brussels Airlines, cu optiunea de a putea cumpara ulterior intregul pachet de actiuni.

Valoarea de piata a companiei SAS este de 830 milioane euro (1,16 miliarde dolari), iar o eventuala achizitie ar creste traficul de pasageri al operatorului german Lufthansa pana la un nivel similar cu cel al AirFrance KLM.