Potrivit articolului, a fost incheiat un acord ce prevede impartirea Lehman in doua entitati. Astfel, o instutitie financiara va prelua o parte din activele din domeniul imobiliar ale bancii de investitii. Bank of America va prelua marea majoritate a activelor Lehman Brothers.

Cea de-a doua zi a intrunirii de urgenta dintre autoritatile de reglementare si bancherii de pe Wall Street s-a incheiat, sambata, fara un anunt si discutiile au fost extinse pana duminica, potrivit NewsIn.

Potrivit Dealbreaker.com, a carui versiune nu a putut fi confirmata, afacerea urmeaza sa fie finantata fara sprijinul guvernului. De asemenea, este anuntata si demisia directorului executiv Lehman, Dick Fuld.

Citeste si:

Potrivit aceluiasi articol, banca britanica Barclays Plc si banca japoneza de investitii Nomura Holdings vor avea, de asemenea, un rol in preluarea Lehman, in timp ce un consortiu international de firme financiare va injecta capitalul necesar tranzactiei.

Demisia lui Fuld a fost ceruta de Bank of America, potrivit Dealbreaker.com.

Publicatia Sunday Express arata ca Bank of America, Barclays si Goldman Sachs vor incheia o intelegere duminica, pentru preluarea Lehman. Bank of America ar urma sa preia majoritatea activelor bancii de investitii, conform publicatiei.