Compania a anuntat ca ar putea fi nevoita sa sisteze zborurile, incepand de luni, pentru ca nu poate asigura combustibilul necesar, iar autoritatea italiana a aviatiei a precizat ca masura ii poate pune in pericol licenta de operare, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Odata un simbol a boom-ului economic italian postbelic, Alitalia se confrunta cu probleme de mai multiani, din cauza interventiilor politice, a conflictelor de munca, din cauza problemelor financiare si, mai nou, de pe urma cresterii preturilor la combustibili, care afecteaza si ale companii aeriene la nivel mondial.

Falimentul Alitaliei ar insemna o lovitura politica majora pentru Berlusconi, care le-a promis alegatorilor ca isi va folosi legaturile de afaceri pentru a gasi un cumparator italian pentru compania aeriana aflata in pragul falimentului.

Citeste si:

Sindicatele au respins o preluare de catre un consortiu format din investitori italieni, care ar fi dus la mii de disponibilizari si la reduceri salariale, in contextul in care Alitalia ar fi fost restructurata ca o companie aeriana de dimensiuni mai reduse, in urma excluderii operatiunilor neperformante.

Comisarul pentru faliment al Alitalia, Augusto Fantozzi, a spus ca singura alternativa la planul de salvare este lichidarea.