Robert Willumstad, directorul executiv al AIG, a cerut sprijin financiar din partea Federal Reserve, conform publicatiilor Times, Wall Street Journal si canalului de stiri CNBC.

Agentiile de rating au amenintat ca vor cobori ratingul acordat asiguratorului AIG, a anuntat cotidianul New York Times.

Oficialii AIG nu au comentat afirmatiile. Compania, care a pierdut recent pozitie de cel mai mare asigurator din lume, a incercat sa pune la punct un plan strategic de urgenta dupa ce atiunile sale s-au depreciat, saptamana trecuta, cu aproape 50%, pe fondul ingrijorari legate de o posibila criza de lichiditati, informeaza NewsIn.

Citeste si:

AIG s-a aflat in negocieri cu mai multe companii, printre care si oficiali ai Departamentului de Aigurari din New York si companii cu capital privat, pentru cautarea de noi modalitati prin care ar putea obtine capital nou si sa protejeze detinatorii de polite de asigurari.

Fostul director executiv al AIG, Maurice "Hank" Greenberg, care s-a aflat in fruntea companiei pentru aproape patru decenii, nu a fost implicat in discutii, a declarat purtatorul sau de cuvant, Glen Rochkind.

AIG, care a suferit pierderi in valoare de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre, a trebuit sa ia rapid masuri dupa ce agentia de evaluare Standard and Poor's a anuntat, vineri, ca va micsora ratingul acordat asiguratorului.