Principalele sindicate din cadrul companiei aeriene Alitalia au acceptat planul propus pentru salvarea de la faliment a celui mai mare operator aerian din Italia, insa pana la incheierea negocierilor cursele aeriene ar putea fi anulate din cauza lipsei de fonduri, arata Reuters.
Cele mai mari patru confederatii sindicale din Italia (CGIL, CISL, UIL si UGL) au ajuns la un acord in negocierile purtate cu guvernul italian si cu grupul de investitori care doreste sa cumpere compania Alitalia, insa este necesar ca termenii sa fie acceptati si de restul celor cinci uniuni sindicale, anunta NewsIn.

Discutiile privind reducerile salariale urmeaza sa fie reluate, finalitatea lor ramanand incerta.

Autoritatile aviatiei civile au anuntat, in weekend, ca licenta firmei Alitalia ar putea fi anulata daca se confirma lipsa de fonduri a companiei pentru plata combustibilului, dupa ce furnizorii au spus ca vor livra combustibil doar atunci cand vor fi platiti in bani lichizi.

"Chiar daca ne-ar ruga Berlusconi, sau Papa, nu putem oferi combustibil companiilor aeriene daca nu suntem platiti in bani lichizi. Nu exista induplecare morala, acordurile internationale sunt clare", a declarat directorul executiv al companiei petroliere ENI, Paolo Scaroni, cotidianului La Repubblica.

Compania aeriana Alitalia, declarata falimentara, nu a mai inregistrat profit din 1999, acumuland, pana in iulie, datorii de aproximativ 1,2 miliarde euro (1,7 miliarde dolari). Statul italian detine o participatie de 49,9% in cadrul firmei, iar in iunie, tranzactionarea titlurilor Alitalia la bursa a fost suspendata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri