Bombardier Transportation a castigat un contract pentru furnizarea a 30 de vehicule feroviare Flexity Swift cu podea inalta catre municipalitatea orasului Bursa din Turcia, comanda fiind evaluata la 94 milioane de euro si include si livrarea de piese de schimb, a anuntat compania.
Potrivit reprezentantilor Bombardier in contract este deasemnea previzionata si o optiune pentru un numar aditional de 28 vehicule. Vehiculele Flexity Swift vor fi construite la fabrica Bombardier din Bautzen, Germania. Boghiurile vor fi livrate de catre fabrica Bombardier din Siegen, iar echipamentul electric va fi furnizat de catre fabrica din Mannheim (Germania). Livrarea este anticipata sa inceapa in cea de-a doua jumatate a lui 2010. Toate vehiculele trebuie livrate in 900 de zile de la data contractarii.

Vehiculele vor functiona pe sistemul existent de linii din Bursa precum si pe noile extensii. Bazate pe solutia recent prezentata - Flexity Swift in Frankfurt/Main, Germania, noile vehicule cu podea inalta pentru orasul Bursa sunt bi-directionale, au 28 metrii lungime si 2,65 metrii latime. Acestea ofera o capacitate de maxim 287 pasageri din care 60 pe scaune. Comfortul calatoriei este asigurat de aerul conditionat din interior precum si de zonele spatioase cu utilizari multiple.

Solutiile Bombardier pentru vehicule feroviare usoare sunt deja profitabile in numeroase orase de pe glob cum ar fi Istanbul si Izmir (Turcia), Stockholm (Suedia), Koln(Germania), Minneapolis (SUA) si Rotterdam (Olanda).
Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania, iar compania desfasoara activitati in peste 60 de tari. Compania a livrat un numar total de peste 100.000 de vehicule in toata lumea. Grupul ofera cel mai extins portofoliu de produse si este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Lider mondial de solutii inovatoare de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri pana la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme si servicii, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2008 a fost de 17,5 miliarde dolari, iar actiunile sale se tranzactioneaza pe bursa de marfuri din Toronto (BBD). Bombardier este listat ca index compozit a indexurilor de sustenabilitate Dow Jones Sustainability World si North America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri