Bank of America va plati 44 miliarde dolari pentru achizitia Merrill Lynch, conform unor persoane care au fost informate despre tranzactie, banca americana devenind proprietara celei mai mari companii de brokeraj din lume, arata Reuters.
Intelegerea survine pe fondul negocierilor purtate in weekend, asupra preluarii bancii Lehman Brothers, aflata in pragul lichidarii, anunta NewsIn.

Purtatoarea de cuvant a Merrill Lynch nu a dorit sa comenteze iar un oficial Bank of America nu a putut fi contactat.

“Intelegerea catapulteaza Bank of America pe o pozitie fruntasa, in cadrul a trei sectoare unde avea slabiciuni. Acum, Bank of America detine una dintre cele mai bune si mari companii de brokeraj din tara, una dintre cele mai performante banci de investitii din lume si o participatie mare intr-unul dintre cei mai buni manageri de investitii din lume”, a spus James Ellman, manager in cadrul Seacliff Capital.

Bank of America va plati 29 dolari/actiune catre Merrill, desi actiunile acestei se vindeau pentru 50 de dolari, in mai si pentru 90 de dolari, la inceputul lui ianuarie 2007.

Merrill Lynch a suferit deprecieri de active ce depasesc 40 miliarde dolari, de pe urma crizei creditelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri