BASF a anuntat ca va oferi 50 franci elvetieni/actiune (44,05 dolari), mai mult cu 32% fata de pretul afisat la sfarsitul sedintei bursiere de vineri, anunta NewsIn.

Valoarea tranzactiei se ridica la 6,1 miliarde franci elvetieni (5,4 miliarde dolari) si cuprinde datoriile Ciba si fondurile de pensie.

BASF a declarat ca a ajuns la o intelegere cu consiliul director al companiei Ciba, care a sprijinit oferta BASF si a recomandat actionarilor sa o accepte.

Citeste si:

Tranzactia, care marcheaza un pas inainte pentru consolidarea industriei, in contextul in care pretul materiilor brute a crescut, iar activele s-au depreciat, ar fi una dintre cele mai proeminente preluari ale companiei BASF.

Aceasta a cumparat, in 2006, compania Engelhard in schimbul sumei de 3,8 miliarde euro.

Compania BASF se bucura de cel mai mare rating acordar producatorilor chimici europeni si a anuntat in trecut ca valoarea fondului destinat preluarilor se ridica la 10 miliarde euro. Perioada de ofertare este estimata sa inceapa pe data de 1 octombrie, iar compania se asteapta sa incheie tranzactia in primul trimestru al anului viitor.