Robert Willumstad, directorul executiv al AIG, a cerut sprijin financiar din partea Federal Reserve, conform publicatiilor Times, Wall Street Journal si canalului de stiri CNBC. Agentiile de rating au amenintat ca vor cobori ratingul acordat asiguratorului AIG, a anuntat cotidianul New York Times, citat de NewsIn.

Oficialii AIG nu au comentat afirmatiile. Compania, care a pierdut recent pozitie de cel mai mare asigurator din lume, a incercat sa pune la punct un plan strategic de urgenta dupa ce atiunile sale s-au depreciat, saptamana trecuta, cu aproape 50%, pe fondul ingrijorari legate de o posibila criza de lichiditati.

AIG s-a aflat in negocieri cu mai multe companii, printre care si oficiali ai Departamentului de Aigurari din New York si companii cu capital privat, pentru cautarea de noi modalitati prin care ar putea obtine capital nou si sa protejeze detinatorii de polite de asigurari.

Fostul director executiv al AIG, Maurice "Hank" Greenberg, care s-a aflat in fruntea companiei pentru aproape patru decenii, nu a fost implicat in discutii, a declarat purtatorul sau de cuvant, Glen Rochkind.

Citeste si:

AIG, care a suferit pierderi in valoare de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre, a trebuit sa ia rapid masuri dupa ce agentia de evaluare Standard and Poor's a anuntat, vineri, ca va micsora ratingul acordat asiguratorului.

In conformitate cu planul, AIG va putea transfera fonduri de la subsidiarele sale de asigurari catre compania-mama. AIG a lucrat impreuna cu oficialii new-yorkezi la sfarsitul saptamanii trecute ca sa isi consolideze capitalul, in conditiile in care agentiile de evaluare financiara ameninta sa coboare ratingul AIG.

Cotatia actiunilor AIG a coborat cu 55,6%, la 5,39 dolari, dupa ce anterior cazuse pana la 3,50 dolari, scrie Reuters.

Paterson a spus ca a lucrat cu reprezentantii AIG in incercarea de a salva locuri de munca la New York, unde AIG are 6.000 de angajati si 8.600 in intregul stat. Guvernatorul new-yorkez a mai spus ca planul a fost elaborat cu grija, astfel incat sa nu creeze niciun fel de riscuri pentru contribuabilii new-yorkezi.