Ingrijorarile asupra sectorului bancar american se vor rasfrange asupra Europei, fara a permite monedei unice sa se aprecieze semnificativ in fata dolarului.

"Temerile legate de un colaps absolut al dolarului, luni, au fost temperate deocamdata. Traderii se afla totusi in expectativa, cel putin pana la intrunirea de maine a oficialilor bancii centrale din Statele Unite", a declarat Jeremy Stretch, strateg in cadrul Rabobank.

Dolarul s-a depreciat in fata yenului cu 2,6%, la 105,14 yeni - cea mai abrupta scadere zilnica de la inceputul lui 2002 - in timp ce moneda europeana s-a depreciat cu 2%, la 151,32 yeni. Euro s-a apreciat in fata dolarului cu 0,5%, la 1,4305 dolari, dar a scazut fata de nivelul superior atins anterior de 1,4479 dolari.

Citeste si:

Exista de asemenea speculatii ca banca centrala din Statele Unite - Federal Reserve - va reduce rata dobanzilor cheie, din nou.

Banca de investitii Lehman Brothers Holdings a cerut protectie sub legea falimentului, dupa ce a incercat sa finanteze prea multe active cu prea putin capital, devenind cea mai mare victima a crizei creditelor.