Cele doua parti au ajuns marti la un acord ce vizeaza in principal operatiunile de mediere financiara detinute de Lehman in Statele Unite. Un acord ar putea fi urmat de o majorare de capital de mici dimensiuni, efectuata de creditorul britanic.

Este inca neclar daca in vanzare vor fi incluse si alte operatiuni Lehman, si pretul la care ar fi vandute acestea.

Diviziile bancare de investitii din Europa si Asia, detinute de Lehman, au facut obiectul discutiilor dintre cele doua banci, iar angajatii acestor unitati asteapta sa afle daca vor fi sau nu incluse in vanzare.

Citeste si:

Cu toate acestea, tranzactia initiala ar putea exclude aceste afaceri, insa ar permite Barclays sa revina asupra deciziei. Se considera ca Barclays este interesata de cumpararea unor unitati Lehman din Europa, insa ar putea, de asemenea, sa decida pur si simplu sa angajeze fostul personal al bancii americane.

Acum ca Lehman si-a anuntat falimentul, este posibil ca Barclays sa poata obtine operatiunile la un pret scazut. Lehman a facut eforturi pentru a vinde cat mai rapid operatiunile care nu au fost inscrise in declaratia de faliment, printre care se afla si afacerea de gestionare a activelor Neuberger Berman , inainte ca valoarea acestora sa scada pe fondul plecarii angajatilor la alte firme si al transferurilor de conturi.