Premierul britanic Gordon Brown a intervenit in incercarile de salvare a HBOS, cea mai mare banca de economii din Marea Britanie, ai carei reprezentanti negociaza o eventuala preluare de catre Lloyds TSB, potrivit NewsIn.
Premierul a discutat cu Sir Victor Blank, presedintele Lloyds, in contextul in care actiunile HBOS se depreciau masiv, din cauza temerilor investitorilor ca banca ar putea fi urmatoarea victima a crizei creditelor.

Titlurile HBOS s-au scumpit cu 15%, dupa ce s-a aflat ca Lloyds ia in considerare posiblitatea de a prelua banca. Autoritatea londoneza de supraveghere si control, Financial Services Authority (FSA), a fost obligata sa declare ca HBOS are afaceri solide, pentru a opri o cadere masiva a cotatiei actiunilor bancii.

Actiunile HBOS s-au ieftinit astazi cu mai mult de 50%, la doar 80 pence/actiune, dupa ce investitorii cuprinsi de panica si-au lichidat detinerile.
Jucatorii de pe piata vand masiv actiuni HBOS de la inceputul saptamanii dupa ce falimentul Lehman Brothers a generat temeri privitoare la expunerea bancilor britanice la piata ipotecara si la capacitatea acestor institutii de a-si finanta afacerile.

Atat reprezentantii HBOS, cat si Lloyds TSB au refuzat sa comenteze, mai scrie Times, in editia sa online, si adauga ca HBOS ar putea fi, insa, obligata sa isi actualizeze in cursul zilei datele publicate la bursa.

Oficalii HBOS a confirmat ca poarta discutii in vederea unei fuziuni cu reprezentantii Lloyds TSB, conform AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri