In luna august, aproximativ 32.500 de persoane au solicitat ajutor de somaj, arata datele oficiale publicate miercuri, marcand astfel cea mai mare crestere din 1992.

Rata somajului a crescut, de asemenea, pana la 1,72 milioane persoane, insa organizatiile de afaceri au precizat ca numarul ar putea creste la 2 milioane, pana la sfarsitul anului urmator.

Confederatia Industriei Britanice a anuntat ca numarul de someri ar putea creste cu 450.000 pana la sfarsitul lui 2009, in timp ce Congresul Sindicatelor din Comert a anuntat ca numarul persoanelor ramase fara locuri de munca pe o perioada de peste un an ar putea avansa cu 700.000.

Citeste si:

Cifrele publicate miercuri se adauga problemelor din ce in ce mai mari cu care se confrunta premierul britanic, Gordon Brown, dupa ce un al doilea ministru si-a dat marti demisia din cabinet, in contextul in care se incearca redresarea economiei, care se confrunta cu probleme.

"Pare inevitabil ca economia foarte slaba si scaderea increderii din piete vor avea un efect negativ asupra pietei muncii in urmatoarele luni", a declarat un analist din cadrul Global Insight, Howard Archer.