Premierul a discutat cu Sir Victor Blank, presedintele Lloyds, in contextul in care actiunile HBOS se depreciau masiv, din cauza temerilor investitorilor ca banca ar putea fi urmatoarea victima a crizei creditelor.

Titlurile HBOS s-au scumpit cu 15%, dupa ce s-a aflat ca Lloyds ia in considerare posiblitatea de a prelua banca. Autoritatea londoneza de supraveghere si control, Financial Services Authority (FSA), a fost obligata sa declare ca HBOS are afaceri solide, pentru a opri o cadere masiva a cotatiei actiunilor bancii.

Actiunile HBOS s-au ieftinit astazi cu mai mult de 50%, la doar 80 pence/actiune, dupa ce investitorii cuprinsi de panica si-au lichidat detinerile.
Jucatorii de pe piata vand masiv actiuni HBOS de la inceputul saptamanii dupa ce falimentul Lehman Brothers a generat temeri privitoare la expunerea bancilor britanice la piata ipotecara si la capacitatea acestor institutii de a-si finanta afacerile.

Citeste si:

Atat reprezentantii HBOS, cat si Lloyds TSB au refuzat sa comenteze, mai scrie Times, in editia sa online, si adauga ca HBOS ar putea fi, insa, obligata sa isi actualizeze in cursul zilei datele publicate la bursa.

Oficalii HBOS a confirmat ca poarta discutii in vederea unei fuziuni cu reprezentantii Lloyds TSB, conform AFP.