Barclays a acceptat sa cumpere pentru 1,75 miliarde dolari, afacerile principale ale Lehman Brothers, banca de investitii ce si-a declarat falimentul in contextul uneia dintre cele mai grave crize financiare de pe Wall Street, potrivit The Guardian, preluat de NewsIn.
Barclays a emis un comunicat prin care confirma ca va cumpara afacerile de investitii din America de Nord ale Lehman Brothers. Prin acesta miscare, Barclays salveaza aproape 10.000 de locuri de munca pe Wall Street.

Bob Diamond, presedintele Barclays care a condus negocierile, a spus ca afacerea este "o ocazie unica pentru Barclays".

Prin acest acord, Barclays devine una dintre bancile principale de pe Wall Street, cu posibilitati de actiune pe pietele de capital si de obligatiuni, in fuziuni si achizitii, tranzactionare de mafuri si piete valutare.

Afacerile preluate vor fuziona cu Barclays Capital, dar nu se stie inca daca numele "Lehman", unul dintre cele mai vechi de pe Wall Street, va disparea sau nu, in curand.

Barclays va plati si 1,5 miliarde dolari pentru sediul Lehman, un turn din otel si sticla, situat la nord de Times Square (New York) si doua centre de date, in New Jersey. Reprezentantii bancii au spus ca pretul reprezinta valoarea de piata a cladirilor.

Acordul este sustinut de anumiti investitori "strategici" ai bancii, care au acceptat sa subscrie cel putin 1 miliard dolari de capital nou. Barclays nu a precizat care au fost investitorii ce au sustinut tranzactia, dar printre investitorii sai strategici se numara Qatar Investment Authority, China Development Bank si Temasek din Singapore.

Barclays a emis un comunicat de tranzactionare care descrie afacerile din iulie si august ca "satisfacatoare". Toate afacerile Barclays au fost profitabile, adauga comunicatul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri