Compania britanica Woolworths, aflata sub presiuni pentru a vinde divizia de retail, a afisat pierderi record in primul semestru si a suspendat plata dividendelor, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor cu 8%, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.
In primul semestru din 2008, grupul a inregistrat o pierdere inainte de taxe de 90,8 milioane lire, in linie cu previziunile facute de UBS, insa cu mult mai mare decat pierderea de 64,3 milioane lire din, aceeasi perioada a anului trecut.

Presedintele companiei britanice, Richard North, a declarat ca este deschis pentru discutii cu parti terte, in legatura cu viitorul operatiunilor de retail din cadrul grupului, ce beneficiaza de o retea de 815 magazine, insa a precizat ca nu a pus inca in vanzare afacerea.

North a refuzat sa precizeze daca a avut discutii cu un consortiu format din investitorul islandez Baugur si Malcolm Walker, un antreprenor de retail.

Luna trecuta, Woolworths a respins o oferta orientativa de circa 50 milioane lire sterline (89,35 milioane dolari), inaintata de consortiu pentru divizia de retail.

Pierderile reflecta o scadere a vanzarilor cu 3%, la 1,11 miliarde lire, scadere pe care compania a pus-o pe seama accentuarii concurentei din piete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri