Directorii Lehman Brothers si AIG vor fi audiati in Congres cu privire la activitatile celor doua institutii financiare, a anuntat intr-un comunicat Comisia parlamenatra de control si reforma a administratiei, informeaza AFP.
Directorii Lehman Brothers si AIG vor fi audiati in Congres cu privire la activitatile celor doua institutii financiare, a anuntat intr-un comunicat Comisia parlamenatra de control si reforma a administratiei, informeaza AFP.

Comisia din Camera Reprezentantilor prezidata de democratul de California Henry Waxman a trimis "invitatii" la audieri lui Richard Fuld de la Lehman Brothers pentru data de 6 octombrie si a doua zi pentru Robert Willumstad de la AIG. Tot in 7 octombrie sunt convocati la audieri alti doi fosti directori AIG, Martin Sullivan si Maurice Greenberg.

Cele doua zile de audieri in fata Comisiei vor "examina greselile de reglementare sti excesele financiare care au condus la falimentul Lehman Brothers si la nationalizarea AIG", precizeaza comunicatul.

"O supraveghere permisiva si investitii imprudente pe Wall Street au antrenat bulversarea economiei noastre", a precizat Waxman, citat in comunicat. "Audierile noastre vor examina ce nu a functionat si cine trebuie sa fie facut responsabil", a adaugat el.

Majoritatea democrata din Congres nu isi ascunde ingrijorarea. "Un imprumut de 85 de miliarde de dolari reprezinta o suma enorma, mult prea mare pentru ca americanii sa suporte riscurile", a declarat presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, solicitand modificarea reglementarilor in vigoare.

La randul sau, democratul Barney Frank, presedintele Comisiei pentru servicii financiare a Camerei Reprezentantilor, urma sa convoace miercuri o audiere a mai multor economisti, pentru a "incepe un dialog privind directia in care se indreapta pietele de capital", a declarat o sursa apropiata dosarului. Frank va examina "ce s-a intamplat in weekend cu Trezoreria si cu Rezerva Federala" si va analiza cat de grav este impactul asupra "pietelor de capital" si ce masuri ar putea fi luate.

"Pietele nu se corecteaza singure", a subliniat oficialul. "Daca vor continua in urmatoarele luni, va exista un raspuns federal?", a adaugat el.

Atat Waxman, cat si Frank actioneaza la cererea lui Pelosi, care le-a cerut sa stabileasca ce s-a intamplat, potrivit unor membri ai Congresului.

Nancy Pelosi a declara marti, pentru MSNBC ca se asteapta la o "restructurare" a gigantilor Fannie Mae si Freddie Mac "in cursul urmatoarei legislaturi", si al mandatului viitorului presedinte. "Sunt organizatii cvasiguvernamentale? Ar trebui sa fie doar societati private pe actiuni? Trebuie sa examinam acest aspecte. si le-am cerut presedintilor Frank si Waxman sa examineze situatia", a adaugat ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri