Companiile au aratat intr-un comunicat ca fiecare actionar HBOS va primi 0,83 actiuni Lloyds pentru fiecare actiune HBOS detinuta.

In urma intelegerii, actualii actionari ai Lloyds TSB vor detine 56% din actiunile bancii, in timp ce actionarii HBOS vor detine 44% din Lloyds.

Ambele banci vor detine 28% din piata creditelor ipotecare, din Marea Britanie, conform Bloomberg. Mai mult de 70% din veniturile celor doua banci provin din Marea Britanie.

Citeste si:

Marti, Times arata ca o fuziune intre banca HBOS si Lloyds TSB ar putea duce la concedierea a 40.000 de salariati si la inchiderea a 1.000 de unitati bancare, deoarece activitatile celor doua banci se suprapun.

Concedierile posibile au devenit un subiect important in contextul in care noile statistici publicate au aratat ca somajul din Marea Britanie a crescut pana la un nivel maxim al ultimilor noua ani. Astfel, cu cei 81.000 de noi someri din august, in Marea Britanie exista 1,72 milioane de someri.

Achizitia HBOS de catre Lloyds survine dupa ce AIG a fost salvata in ultimul moment de la faliment iar banca de investitii Lehman Brothers a fost nevoita sa isi declare falimentul.