Astfel, venerabila banca de pe Wall Street intregeste lista institutiilor care se vad nevoite sa caute ajutor, dupa ce falimentul Lehman Brothers si problemele AIG continua sa provoace pierderi pe pietele internationale de capital.

Astazi, banca britanica Lloyds TSB a anuntat, joi, ca a cumparat Halifax Bank of Scotland (HBOS) pentru 12,2 miliarde lire sterline (22,2 miliarde dolari), dupa ce valoarea de piata a HBOS a scazut la jumatate, din cauza panicii ce a cuprins investitorii.

Printre posibilii cumparatori ai bancii Morgan Stanley se afla si Government of Singapore Investment Corp (GIC), care a anuntat ca va avea in vedere o posibila preluare, inclusiv detinerea de participatii.

In timp ce sectorul financiar se confrunta cu cea mai dramatica transformare de la Marea Depresie, cea de-a doua banca americana de investitii, Morgan Stanley primeste oferte de preluare, precum si banca americana de economii, Washington Mutual.

Citeste si:

Ultimele evenimente de pe pietele financiare au provocat pierderi masive pe bursele internationale. Indicele MSCI al bursei din Asia, excluzand Japonia, a scazut cu 3,75%, in timp ce actiunile listate la bursa din Tokyo s-au depreciat cu 2,22%. Bursa de la Hong Kong a suferit o cadere masiva, in contextul in care indicele Hang Seng a scazut cu peste 7%.

Bursa din Rusia a ramas inchisa pentru a doua zi consecutiv, dupa caderile masive inregistrate anterior.

Actiunile celei mai mari banci de investitii din Australia, Macquarie Group, s-au depreciat cu 21%, pana la cel mai mic nivel al ultimilor cinci ani.

Titlurile Industrial and Commercial Bank of China, banca cu cea mai mare valoare de piata inainte de a fi depasita, miercuri, de HSBC, s-au depreciat cu aproape 14%.