"Cred ca viitorul companiei Alitalia atarna de un fir de ata", a spus ministrul muncii, Maurizio Sacconi, in timpul unei emisiuni matinele.

CAI, grupul de investitori, condus de Roberto Colaninno, care ar urma sa salveze Alitalia de la faliment, a amenintat cu retragerea ofertei in cazul in care nu se ajunge la un acord cu sindicatele.

Planul de salvare a companiei de la faliment implica concedierea a 3.250 angajati din totatlul de 20.000 de salariati, urmand ca grupul de investitori sa cumpere doar diviziile profitabile ale companiei, inaintea de relansarea activitatii la o scara mult mai mica.

Citeste si:

Operatorul aerian Alitalia, care a fost un simbol al Italiei pentru mai mult de sase decenii, este victima interventiei politice, a conflictelor de munca, a unui management neperformant si, mai recent, a scumpirii combustibilului.

Compania avea la sfarsitul lui iulie datorii de 1,17 miliarde euro (1,66 miliarde dolari) si inregistreaza pierderi zilnice de peste 2 milioane euro. La sfarsitul lunii august, reprezentantii companiei au cerut protectie sub legea falimentului, anunta NewsIn.