Barclays a anuntat ca isi majoreaza capitalul cu 750 milioane lire sterline (aproximativ 1,4 miliarde dolari) prin plasamentul unor actiuni, suplimentar fata de o injectie de 600 milioane lire sterline facuta de investitorii existenti, in cadrul achizitiei activelor Lehman Brothers, arata Reuters.
Majorarea de capital cu 1,35 miliarde lire sterline, in total, va consolida capitalul bancii, afectat de criza creditelor si sub nivelul celor mai multe dintre bancile concurente.

Barclays facuse deja, in iulie, o majorare de capital cu 4,5 miliarde lire sterline, despre care analistii estimau ca va contribui la sustinerea bancii.

Reprezentantii Barclays au spus ca majorarea de capital ii va da resurse suplimentare, ca sa valorifice intregul potential asociat achizitiei bancii de investitii falimentare Lehman Brothers, astfel incat sa "creeze valoare semnificativa pentru actionarii Barclays".

Miscarea reflecta, de asemenea, o reactie pozitiva a analistilor si investitorilor cu privire la afacerea anuntata marti.

Actiunile Barclays se tranzactionau in crestere cu 4,7%, la 332,75 pence/actiune. Plasamentul de actiuni va fi facut prin intermediul bancilor Credit Suisse, Deutsche Bank si JPMorgan Cazenove, informeaza NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri