PricewaterhouseCoopers (PwC), grupul de audit si consultanta ce gestioneaza Lehman Brothers International (Europa), vrea sa vanda diviziile de administrare a activelor si de corporate finance ale bancii, au declarat, vineri, reprezentantii PwC, citati de Reuters.
"Suntem in discutii cu potentiali parteneri in prezent, iar scopul nostru este sa incheiem o tranzactie in urmatoarele zile", se arata intr-un comunicat al PricewaterhouseCoopers, citat de NewsIn.

O vanzare a detinerilor grupului pe piata imobiliara europeana ar putea dura mai mult, chiar daca administratorii au facut progrese semnificative in ceea ce priveste identificarea activelor respective, informeaza PwC.

Lehman Brothers International (Europa) este subsidiara europeana a Lehman Brothers Inc, care a cerut la inceputul saptamanii procedura de protectie impotriva falimentului.

"Ca efect al suspendarii de pe toate pietele, actiunile Lehman Brothers nu s-au mai tranzactionat", afirma PwC. "Au fost facute aranjamente sa folosim serviciile de brokeraj ale altor participanti din piata, ceea ce ne-a facut sa ne dam seama care sunt unele pozitii de pe piata ale companiei", explica reprezentantii PwC.

Intr-un e-mail separat, PwC a anuntat ca a identificat active de pe piata imobiliara de 15 miliarde dolari, controlate de subsidiara Lehman Brothers UK Real Estate Holding Limited (LBUKRE), raspandite la 200 de subsidiare si companii cu capital mixt.

Cladirile si dezvoltarile imobiliare sunt amplasate mai ales in Marea Britanie, dar si in Suedia, Franta, Finlanda, Spania, Croatia si alte tari europene si se adauga portofoliilor de credite neperformante si de ipoteci, detinerilor de la alte companii si altor proprietati ale Lehman Brothers, potrivit PwC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri