Bill Gates ramane cel mai bogat om din SUA

Cu o avere estimata la 57 miliarde de euro, Bill Gates isi mentine si in acest an titlul de cel mai bogat american, fiind urmat indeaproape de Warren Buffet, cu o avere de 50 miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de revista Forbes.

Prin fundatia Bill & Melinda Gates Foundation, miliardarul a donat 36 miliarde de dolari pentru cauze umanitare precum lupta impotriva saraciei in statele in curs de dezvoltare, imbunatatirea educatiei in liceele din America si dezvoltarea de vaccinuri impotriva malariei, tuberculozei si SIDA. Adunata cu aceste donatii, averea lui Gates (foto) ar fi fost peste 90 miliarde de dolari.

Conform topului, Bill Gates este urmat de Warren Buffet, care a devenit cel mai bogat om din lume dupa ce actiunile Berkshire Hathaway, grup pe care il controleaza, au crescut cu 25% in perioada iulie 2007 - februarie 2008. Ulterior, pretul titlurilor companiei a scazut cu 15%, iar averea lui Buffet s-a diminuat cu 12 miliarde de dolari.

Locul trei in topul celor mai bogati americani este ocupat de Lawrence Ellison, fondatorul companiei Oracle in anul1977, acesta avand o avere estimata la 27 de miliarde de dolari. In ultimii patru ani, Oracle a finalizat peste 40 de achizitii, iar valoarea actiunilor a scazut cu 12% in ultimul an.

Clasamentul Forbes a fost realizat luand in considerare pretului actiunilor companiilor la data de 29 august 2008, insa data fiind volatilitatea ridicata pe care bursele de actiuni au inregistrat-o de la sfarsitul lunii trecute, unii dintre miliardarii din top ar putea sa fi devenit considerabil mai bogati sau mai saraci, arata Forbes.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri